Social Icons

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

CORDURA ΤΕΛΟΣ !


CORDURA ΤΕΛΟΣ !


Ναί κύριοι ΕΣΕΙΣ οι ατρόμητοι ράμπο που δεν θα πάθετε τίποτα αν πέσετε απο τη μηχανή...
που εσείς δεν βρέχεστε..ούτε καν ο αέρας και το κρύο δεν σας πιάνει !!
Τί κ αν γλυστρά ο δρόμος από τα χιόνια..και τις χαμηλές θερμοκρασίες...;;

Κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι για να αποδώσεις σωστά πρέπει τουλάχιστον να σου συμπεριφερθούν σαν σε άνθρωπο..

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ !!!


Απαράδεκτο και αντικανονικό σύμφωνα πάντα με τους οργανικούς της ΕΛ.ΑΣ  αυτό που συμβαίνει στην ΔΙ.ΑΣ καθώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν σe αυτή αναγκάζονται να εργάζονται δύο ώρες τουλάχιστον υπερωρία, τις δύο τελευταίες μέρες, χώρις φυσικά ο χρόνος υπερεργασίας τους να ανταμοίβεται!

Παραθέτουμε παρακάτω τον σχετικό νόμο για το ωράριο εργασίας των αστυνομικών :

απο Π.Δ. 394/2001 άρθρο 1 παρ. β & γ
β. Τριάντα δύο ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές ή εσωτερικές υπηρεσίες σε αλλαγές 24ωρης ή 16ωρης ή 12ωρης ή 8ωρης βάσης, όπως σκοποί αστυνομικών καταστημάτων ή κρατητηρίων, αστυνομικοί σκοποί, εξερευνητές, οδηγοί και πληρώματα περιπολικών, γερανοφόρων, ανακριτικών και άλλων αυτοκινήτων, επόπτες σκοπών, αξιωματικοί επιθεώρησης και υπηρεσίας, τηλεφωνητές, διαβιβαστές, χειριστές τηλεφωνικών κέντρων, ραδιοτηλεφωνικών κέντρων και τηλετύπων. Επίσης, για όσους διατίθενται σε υπηρεσία περιπολίας, αστυνομικής επέμβασης, αστυνομικών ελέγχων, συνοδειών, δικαστηρίων, σηματοδότησης και κάθε άλλη σχετική υπηρεσία, που αφορά την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
γ. Τριάντα ώρες για όσους εκτελούν υπηρεσία μοτοσικλετιστή τάξης ή ασφάλειας ή τροχαίας και ακίνητου σκοπού ρυθμιστή τροχαίας κίνησης, σε αλλαγές 6ωρης βάσης.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει στο άρθρο 4 τα εξής :
4. Αν η εκτελούμενη υπηρεσία επιβάλλεται να συνεχισθεί και μετά τη λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας, είτε από τη φύση της, είτε από ειδικές συνθήκες, δεν διακόπτεται αυτή, αλλά συνεχίζεται για όσο χρόνο απαιτείται. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας, δύναται να επιβάλλεται πρόσθετη εργασία, πέραν της οριζόμενης στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, με διαταγή του διοικητή αξιωματικού και ύστερα από έγκριση της αμέσως προϊσταμένης του Υπηρεσίας, η οποία χορηγείται κατόπιν ελέγχου της βασιμότητας των προβαλλόμενων λόγων. Επίσης πρόσθετη εργασία δύναται να επιβληθεί όταν το αστυνομικό προσωπικό διατάσσεται σε επιφυλακή σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης.

Το προσωπικό σας κύριοι οδηγείται στην εξαθλίωση...
Πώς περιμένετε να νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς ;

Εσείς κύριοι του ΣΕΦΕΑΑ που είσαστε ;